dimecres, 30 de març del 2016

El CSIC convoca una nova edició d’Inspiraciència

El CSIC convoca una nova edició d’Inspiraciència

Fins al 19 de maig es poden presentar relats en castellà, català, gallec i euskera, en dues categories, juvenil i adult. El concurs de relats va acompanyat d’un cicle de xerrades dedicat en aquesta edició a la Ciència dels clàssics de la literatura. Una secció fora de concurs permet als participants recomanar la lectura d’un clàssic i compartir la ciència que han trobat en l’obra.

S’obre la convocatòria de la sisena
edició d’Inspiraciència, concurs de
relats d’inspiració científica, que
organitza el Consell Superior
d’Investigacions Científiques amb
el patrocini de la Fundación Española
 para la Ciencia y la Tecnología.
És una iniciativa que relaciona
ciència i escriptura d’una manera
lúdica i participativa. Els participants
poden presentar un relat curt, de fins
a 800 paraules, en castellà, català, gallec o euskera, en una de las dues categories: jove (de 12 a 17 anys) o adult (a partir de 18 anys). El termini de presentació de relats és fins al 19 de maig.
Inspiraciència no és només els relats. També desitja anar més enllà del concurs propiament dit i aprofundir en les relacions entre Ciència i Literatura amb diferents activitats paral·leles. Des de fa diversos anys organitza un cicle de xerrades en diferents ciutats que explora les zones de confluència entre ciència i literatura. En aquesta edició el cicle estarà dedicat a la “Ciència als clàssics de la literatura”. Més enllà de la ciència ficció, gènere que per excel·lència s’ha dedicat a l’especulació científica i ha creat en bona mesura els nostres imaginaris de futur, les xerrades volen invitar a rellegir algunes obres de la literatura sota la mirada científica. En el programa no hi faltaran els animals –les papllones de Nabokov, dinosauris d’Arthur Conan Doyle, la balena de Herman Melville, calamars gegants i fins i tot altres criatures menys vistoses de la literatura-, ni tampoc hi faltaran les matemàtiques, presents a la novel·la negra, de Poe a Stieg Larsson.
Com a novetat d’aquesta edició, s’obre una nova secció fora de concurs, La ciència del teu clàssic, en la qual els participants poden compartir la lectura d’un clàssic de la literatura i destacar la ciència que han trobat a l’obra. Pretén ser un espai de lectures recomanades construït col·lectivament amb les aportacions de tothom.

Col·laboren: Instituts i delegacions del CSIC a Catalunya, Andalucía, Aragó, Euskadi, Galicia, Madrid i País Valencià
Amb el patrocini: Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT)
Amb el suport: Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, Escuela de Escritores, Asociación de Escritoras e Escritores en Lingua Galega, Associació d’Escriptores en Llengua catalana, Editorial Galaxia, Biblioteques de Barcelona, Xarxa de Biblioteques municipals de la Diputació de Barcelona, Asociación de Escritores de Euskadi, Euskal Etxea Centre cultural Barcelona, Galtzagorri Eukaltea, Mètode. Revista de Difusió de la Recerca de la Universitat de València.
Web del concurs: inspiraciencia.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada