divendres, 19 d’octubre del 2012

"From Las Vegas to the Bosnian Pyramids. Archaeology as popular culture"

Dimarts 30 d’octubre comença el cicle de conferències:

“La vida social de pedres i ossos: noves visions en la història de l’Arqueologia, la Paleontologia i la Paleoantropologia”

En la primera sessió, titulada "From Las Vegas to the Bosnian Pyramids. Archaeology as popular culture", Cornelius Holtorf (Linnaeus University), compararà les narratives de l’arqueologia acadèmica amb les narratives de la cultura popular a través de preguntes com per què el passat importa, quin és el rol de l’arqueologia, o analitzant el concepte d’autenticitat dintre d’aquesta.

La xerrada tindrà lloc a l'Institut d'Estudis Catalans (C/Carme 47, 08001 Barcelona), el dimarts 30 d'octubre a les 19:00h.


"From Las Vegas to the Bosnian Pyramids. Archaeology as popular culture"

The past and archaeology are omnipresent in contemporary popular culture. Themed environments as in Las Vegas have long been drawing on archaeological storylines to connect to their audiences. Alternative archaeologies as the Bosnian Pyramids, too, can receive much popular attention. In this lecture I compare narratives told by academic archaeology with narratives told in popular culture. Why does the past matter? What is the role of archaeology? How does authenticity come into it?
  
Cornelius Holtorf, Linnaeus University, Kalmar, Sweden. Holtrof investiga sobre diversos temes relacionats amb l'Arqueologia, des de la percepció actual del passat a les relacions entre la gent i els llocs com a generadors d'històries. També ha efectuat treball de camp centrat en els Megàlits a Alentejo, Portugal.


El cicle està coordinat per Clara Florensa (CEHIC, UAB), Miquel Carandell (Universitat Autònoma de Barcelona – CEHIC) i Oliver Hochadel (Institució Milà i Fontanals). En col·laboració amb la Institució Milà i Fontanals.

Més informació sobre el cicle i properes sessions  a http://blocs.iec.cat/arban/2009/09/21/1928/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada