dimarts, 4 de desembre del 2012

La Delegació del CSIC commemora els seus 70 anys


Barcelona, 3 de desembre de 2012. La Delegació del CSIC a Catalunya ha celebrat el seu 70 aniversari. L'acte commemoratiu ha estat presidit per Emilio Lora-Tamayo, president del CSIC, i Andreu Mas-Colell, conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

En l'acte, que ha tingut lloc a la Residència d'Investigadors i que ha congregat un centenar de persones, també s'ha rendit homenatge a Jaume Josa Llorca, recentment desaparegut, qui va estar al capdavant de la Delegació entre els anys 1996 i 2000


Una mica d'història:
Fa 70 anys, el 21 de novembre de 1942, es signava la creació d'una delegació a Barcelona del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), creat el 1939.

La Delegació a Barcelona era la primera que es fundava i l'única durant anys -no va ser fins a 1983 que es va crear la segona, a Andalusia- i va suposar, de fet, l'inici de les activitats del CSIC a Catalunya. Actualment existeixen 10 delegacions.

Les activitats del CSIC a Catalunya es van articular, primer, a través de col·laboracions amb institucions com l'Arxiu Històric Municipal de Barcelona, la Biblioteca de Catalunya i, sobretot, amb la Universitat de Barcelona (UB), ja que durant molts anys els investigadors eren també professors d'aquesta.

A partir de la creació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de la resta d'universitats catalanes, la col·laboració amb aquestes ha estat i és constant, així com amb moltes altres institucions i empreses de Catalunya.

Des de llavors, la presència d'aquesta institució ha crescut fins formar, actualment, un equip humà d'unes 2.500 persones treballant en 21 centres de recerca, en 3 centres de serveis i en unitats associades amb universitats catalanes.

Font: Delegació del CSIC a Catalunya

Més informació:

http://www.dicat.csic.es/new12-03-12-acte-70-anys-cat.htm

http://www.dicat.csic.es/new12-27-11-csic-catalunya-fa-70-anys-cat.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada