dijous, 14 de febrer del 2013

L'investigador del CSIC Ramon López de Mántaras, Premi Nacional d'Informàtica 2012

Data: 14/02/2013
Mitjà: Departament de Comunicació

L'investigador del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) Ramón López de Mántaras ha estat guardonat amb el Premis Nacionals d'Informàtica 2012. El premi, atorgat per la Societat Científica Informàtica d'Espanya, com a objectiu reconèixer el mèrit a la tasca dels investigadors i institucions que hagin contribuït a l'avanç científic, la transferència de tecnologia i al progrés i visibilitat social de la Informàtica.

En aquesta edició, s'han concedit premis en quatre categories: el guardó "García Santesmases" ha recaigut en Ramon López de Mántaras, a "Aritmel" ha estat seleccionat José María Troia, el "Mare Nostrum" ha comptat com a guanyador amb BULL i Divisió Global Santander Universitats ha estat destacat amb el "Ramon Llull".

"És un autèntic privilegi que premiïn la meva feina. Seguiré treballant com sempre, tinc moltes coses de desenvolupar amb el meu equip, moltes hipòtesis de plantejar i molts reptes als quals enfrontar-nos ", assenyala l'investigador del CSIC.

López de Mántaras [1952, Sant Vicenç de Castellet (Barcelona)] És doctor en Física per la Universitat de Toulouse III i va fer la seva tesi en Robòtica al Centre National de la Recherche Scientifique. Així mateix, un doctorat en Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya.

El treball d'aquest investigador del CSIC es dirigeix ​​cap a l'estudi i desenvolupament de la intel · ligència artificial aplicada. Entre els seus treballs destaca la investigació en creativitat computacional, particularment en el terreny de la música. El seu equip del CSIC ha estat pioner en la creació i el desenvolupament de programes capaços d'afegir expressivitat musical a interpretacions musicals poc expressives.

Més informació: Notícies CSIC Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada