dimecres, 6 de febrer del 2013

Dones, música i Inquisició

6 de febrer de 2013, a les 18h.

Saló d'Actes de la Residència d'Investigadors CSIC-Generalitat de Catalunya, carrer Hospital 64, Barcelona.

Dra. Ascensión Mazuela-Anguita | Grup d'Investigació 'Música, patrimoni i societat' de la Generalitat de Catalunya, adscrit a la IMF-CSIC

Els documents inquisitorials són fonts especialment riques per experimentar la vida quotidiana i, en particular, per conèixer l'activitat musical femenina, que, en canvi, a penes aflora en altres documents tradicionalment manejats pels musicòlegs. Per exemple, els processos inquisitorials per bruixeria sovint implicaven dones que participaven en aquelarres amb música. En la conferència es presentaran alguns casos de processos inquisitorials relacionats amb dones músiques, que revelen l'estatus moral de la música en la societat hispànica del segle XVI, així com la formació, posició social i vicissituds professionals d'algunes dones músiques, i s'establiran comparacions amb exemples de músics de l'època.

Tercera conferència del cicle 'Dones i Música'.
Coordina: Dra. María Gembero-Ustárroz (Institució Milá i Fontanals - CSIC)
Organitza: Residencia de Investigadores CSIC-Generalitat de Catalunya.
Colaboren: Institución Milà i Fontanals - CSIC, Barcelona, Sublínea de Investigació «Música i societat»; Grup d'Investigació «Música, patrimoni i societat» de la Generalitat de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada