dimecres, 9 d’abril del 2014

"Breaking new ground from the air: some recent technologies for the benefit of aerial archaeology"


Dijous 10 d'abril a les 18.30h.: Seminari: "Breaking new ground from the air: some recent technologies for the benefit of aerial archaeology" a càrrec del Dr. Geert Verhoeven (Ludwig Boltzmann Institute). 

En Geert destacarà la importància i els objectius de l'arqueologia aèria, disciplina que amb la introducció dels UAVs (Unmanned Aerial Vehicles), més coneguts com a drones, està experimentant una veritable revolució. A partir d'una introducció general als principals sensors i tècniques utilitzades actualment (càmeres digitals amb infraroig, sensors espectroscòpics, escàners làser 3D aerotransportats. làsers batimètrics i mètodes d'extracció automàtica d'imatges en 3D, entre altres) es mostraran diversos resultats provinents de casos d'estudi arqueològics.   

Lloc: Seminari del Dept. de Prehª, Hª Antiga i Arqueologia (1r pis), Facultat de Geografia i Història, Universitat de Barcelona (C/ Montalegre, 6, 08001 Barcelona).

Aquest seminari forma part del cicle “Tècniques de teledetecció i observació terrestre aplicades a l’arqueologia i el medi ambient”, organitzat per el grup de recerca CaSEs (Complexity and Socio-Ecological Dynamics, IMF-CSIC) i AINUBHA (Associació d’Investigadors UB en Història i Arqueologia).

Nota: l'assistència als seminaris és lliure, però recomanem escriure un correu de confirmació a ainubha@gmail.com; ens ajudarem a garantir places per a tothom!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada