dilluns, 2 de gener del 2012

El CSIC convoca la 2ª edició del concurs de relats Inspiraciència

El Consell Superior de Investigacions Científiques (CSIC) convoca la segona edició d’Inspiraciència, concurs de relats d’inspiració científica en el que poden participar públics de totes les edats.

Es tracta d’una iniciativa de la Unitat de Cultura Científica de la Delegació del CSIC a Catalunya i de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona, que compta amb el patrocini de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología. Inspiraciència vol apropar la ciència a la societat a través d’una activitat creativa com és l’escriptura.

Pretén ser un espai en el que tothom pugui pensar o imaginar la ciència d’una manera participativa.

Els relats es podran publicar al web http://www.icmab.es/inspiraciencia fins el 15 de març de 2012.


El concurs té dues categories (juvenil, per participants de 12 a 17 anys, i adults, a partir de 18 anys) i dues modalitats, relats curts, amb una extensió mínima de 800 paraules i màxima de 1.500, i microrelats, amb una extensió màxima de 500 paraules. Com a novetat d’aquesta edició, a part del català i del castellà, les obres també es poden presentar en gallec.

Cada concursant podrà publicar un relat per cada modalitat. Per a cada categoria i modalitat hi haurà un premi institucional i un premi del públic. Per al primer, un jurat format per figures reconegudes dins del món de la cultura avaluaran les contribucions i emetran la seva resolució. El premi del públic el decidiran els internautes per votació on-line un cop tancada la recepció de relats. L’acte de lliurament de premis està previst que se celebri l’abril de 2012.

Una altra novetat d’aquesta edició és la voluntat de donar una presència física al concurs. Mentre estigui obert, s’organitzaran un seguit de xerrades a diferents biblioteques d’Espanya que oferiran algunes claus dels múltiples vincles que uneixen la ciència i la literatura.

A Barcelona, la Dra. Carme Torras, investigadora a l’Institut de Robòtica i Informàtica industrial (CSIC-UPC) i autora de la novel·la “La mutació sentimental”, oferirà una xerrada a la Biblioteca de la Sagrada Família el 31 de gener de 2012 sobre les estretes relacions entre la ciència i la ficció a partir de la seva experiència que mostrarà la confluència dels robots en la ciència i la ficció.

Inspiraciència, que en l’anterior edició va aconseguir aplegar la participació de més de 200 obres, compta amb la col·laboració de 12 centres del CSIC: el Centre d’Investigació Cardiovascular (ICCC-CSIC), la Institució Milà i Fontanals, l’Institut de Ciències de l’Espai, l’Institut de Ciències del Mar, l’Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera, l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial, l’Institut de Microelectrònica de Barcelona, l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (CSIC-UPC), l’Institut de Ciències del Patrimoni, l’Institut d’Investigacions Agrobiològiques de Galícia, l’Institut d’Investigacions Marines i la Missió Biològica de Galícia.

Compta també amb la col·laboració de les delegacions del CSIC a Andalusia, Aragó, Galícia i València i el recolzament de la Vicepresidència Adjunta de Cultura Científica del CSIC. Inspiraciència compta amb el suport de Biblioteques de Barcelona, de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, l’Editorial Galaxia i la Escuela de Escritores.

http://www.icmab.es/inspiraciencia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada