dimarts, 17 de maig del 2016

"Ciencia y vino, entre el azar y la necesidad. Los grandes vinos de Jerez (1770-1980)"

17 de maig a les 18:30: Xerrada d'Alvaro Girón (Institució Milà i Fontanals - CSIC), en el marc de l'exposició "Les Humanitats, la vinya, el vi i el CSIC":

"Ciencia y vino, entre el azar y la necesidad. Los grandes vinos de Jerez (1770-1980)" - (Residència d'Investigadors - Saló d'actes)


foto de CSIC Catalunya.

Vinya i vi formen part inseparable de la vida quotidiana de l'home qui els ha fet servir com a aliment, medicina i, fins i tot, com a cosmètic, sent la vinya una de les primeres plantes que va domesticar i conrear. A més, vinya i vi estan lligats a la cultura, la tradició, el delit i el gaudi de l'esperit humà. Des de començaments de l'escriptura fins als nostres dies, són nombroses les referències sobre els lligams entre cultura i vi, tant en textos sagrats com literaris i poètics. També són abundants les expressions artístiques en què la vinya i el vi són el motiu central tal com resta reflectit en murals, ceràmiques, escultures, pintures i altres manifestacions artístiques com la música. A més, la vinya i el vi han estat part important del comerç, els impostos i les lleis, essent, en molts casos, protagonistes. L'arquitectura, en el seu vessant tècnic i artístic, ha mantingut també una estreta relació des dels primers i més primitius cellers, fins als més moderns i tècnicament avançats dels nostres dies. Cap cultiu com la vinya va deixant al llarg de la història una petjada tan profunda i inesborrable en el paisatge, a través de les modificacions que l'home introdueix en la preparació del vinyer, que transforma cromàticament el paisatge a través dels colors que la vegetació va adquirint des de la primavera a la tardor. Tots aquests aspectes humanístics han estat objecte d'estudi per part dels científics del CSIC.
Exposició: Residència d'Investigadors - Sala d'Exposicions, des de: 13/05/2016 fins a: 22/05/2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada