divendres, 15 de juny del 2012

“La qualitat de l’aigua de l’aixeta i les piscines”


Data: 21 de juny de 2012  -  Hora: 19:30 -  Lloc: Piscines Municipals. Tàrrega


La Unitat de Cultura Científica de la Delegació del CSIC a Catalunya es complau a informar-vos de la conferència “La qualitat de l’aigua de l’aixeta i les piscines” que tindrà lloc el proper dia 21 de juny al vespre a Tàrrega, en el marc del projecte Ciutat Ciència que impulsa el CSIC. La conferència, a càrrec de Joan Grimalt, director de l’Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l’Aigua (CSIC), presentarà la recerca que es desenvolupa en aquell institut sobre la qualitat de l’aigua per al consum i per al medi ambient:
La qualitat de l'aigua de l'aixeta i les piscines
Projecte Ciutat Ciència - Tàrrega

A càrrec de: Joan Grimalt Obrador (Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua, CSIC)
Organitza: Consell Superior d’Investigacions Científiques amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tàrrega i
el finançament de l’Obra Social de la Fundació “la Caixa”


Més informació: http://www.ciudadciencia.es
Breu resum:
Estem acostumats que de l'aixeta en surti aigua neta, en bones condicions per beure, i que a les piscines hi hagi aigua en la qual ens podem banyar sense problemes. En el recorregut natural de l'aigua s'incorporen diversos compostos naturals i contaminants per la qual cosa cal "netejar-la i desinfectar-la" per al seu consum. Aquests processos de depuració no són una panacea que ho resolguin tot. Segons siguin les propietats de l'aigua que reben, generen aigua de més o menys qualitat. En aquesta conferència descriurem quins són els compostos principals que limiten la qualitat de l'aigua que utilitzem. Independentment de complir amb les normatives sanitàries, és bo que com a usuaris coneguem que les característiques de l'aigua en origen determinen les propietats de l'aigua final i que la millor garantia per a disposar d'aigua en bones condicions és tenir un medi ambient net.
CIUTAT CIÈNCIA és un projecte en xarxa de divulgació científica en ciutats espanyoles de grandària mitjana, té com a objectius el foment de la cultura científica i de les vocacions científiques. Per assolir-los, es proposa un programa global en el qual s'integren diferents activitats de divulgació científica adreçades a la població general, amb especial atenció als joves, que permetin generar un lloc de trobada ciència-societat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada