divendres, 4 de maig del 2012

Seminari: "TÈCNIQUES DE TELEDETECCIÓ I OBSERVACIÓ TERRESTRE APLICADES A L’ARQUEOLOGIA I EL MEDI AMBIENT": “Introducció a la teledetecció SAR (Synthetic Aperture Radar)”

Seminaris sobre: "TÈCNIQUES DE TELEDETECCIÓ I OBSERVACIÓ TERRESTRE APLICADES A L’ARQUEOLOGIA I EL MEDI AMBIENT"
Dimecres 9 de maig, 17 h.: “Introducció a la teledetecció SAR (Synthetic Aperture Radar)”
Núria Devanthéry, Institut de Geomàtica (IG)



Els sistemes de radar d’obertura sintètica (coneguts com a SAR, en anglès) són sensors muntats en satèl·lits, avions o plataformes terrestres que emeten microones i capturen la radiació reflectida pels objectes presents a la superfície terrestre. Les imatges SAR es poden obtenir en situacions climàtiques adverses, com ara pluja o núvols, i sense necessitat d’il·luminació solar, és a dir que s’obtenen fins i tot de nit. Són utilitzades per estudiar moviments o deformacions del terreny, l’efecte d’inundacions, la humitat present al sòl o determinacions altimètriques. En arqueologia, les imatges SAR s’han utilitzat principalment per a la teledetecció d’estructures soterrades o paleocanals.
La doctoranda Núria Devanthéry farà una introducció general al SAR, i parlarà de les últimes tècniques i aplicacions que s’estan desenvolupant a l’Institut de Geomàtica (IG). El seminari permetrà valorar l’aplicació d’aquestes imatges en problemàtiques arqueològiques actuals.


Lloc: Sala d’Actes de la Institució Milà i Fontanals-CSIC. C/ Egipcíaques, 15, 08001 Barcelona
Organitza: Línia d’investigació “Estabilitat i canvi social en les societats humanes: passat, present i futur” - Grup CaSEs (IMF-CSIC)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada