dijous, 24 de maig del 2012

“Usos de la geofísica en estudios arqueológicos: introducción y casos prácticos"

    Dimarts dia 29 de maig a les 17h, a la Sala d'Actes de la Institució Milà i Fontanals del CSIC, tindrà lloc el seminari “Usos de la geofísica en estudios arqueológicos: introducción y casos prácticos".

     La ponència és la tercera d'una sèrie que el grup CaSEs (Complexity and Socio-Ecological Dynamics) de la IMF-CSIC organitza durant aquest any.

     Robert Tamba, de l'empresa "Sot-Prospecció Arqueològica" i vinculat a la Universitat de Barcelona, mostrarà els principis, sistemes i exemples de la prospecció geofísica aplicada a casos arqueològics.

     Els sistemes de prospecció geofísica són el màxim exponent de la recerca arqueològica no intrusiva. Sistemes com el georadar o el magnetòmetre permeten detectar estructures antròpiques al subsòl i poden oferir informació acurada i de qualitat per planificar tot tipus d’intervenció arqueològica. L’equip de “Sot, Prospecció Arqueològica”, col·labora en diversos projectes de recerca que s’han vist potenciats per l’aplicació d’aquesta metodologia. En Robert Tamba mostrarà els diversos sistemes més habituals en prospecció geofísica, quin ús i informació podem extreure de les dades registrades i quins resultats es poden obtenir a partir d’exemples de casos arqueològics.
     Lloc: Sala d’Actes de la Institució Milà i Fontanals-CSIC. C/ Egipcíaques, 15, 08001 Barcelona

     Organitza: Línia d’investigació “Estabilitat i canvi social en les societats humanes: passat, present i futur” - Grup CaSEs (IMF-CSIC)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada